Samfundsfaget.dk

Indhold/Beskrivelse:
Samfundsfaget.dk er et komplet samfundsfagligt opslagsværk på internettet med alle de multimedie elementer som nettet kan byde på. Portalen opdateres konstant således at den imødekommer samfundets hastige udvikling. Artiklerne er skrevet af faglige og didaktiske eksperter og inddelt i to sværhedsgrader, en svær målrettet 8. – 10. klasse og et let version for mere svage læsere. Portalen er udarbejdet med henblik på undervisningen i folkeskolens ældste klasser. I denne udgave der tilbydes bibliotekerne er det lærerorienterede materiale fjernet.
Portalen er inddelt i fire overordnede menupunkter, henholdsvis Politik, Økonomi, Samfund og Temaer. Sidstnævnte går på tværs af de tre hovedområder fx ”Klima og miljø” og ”Danmarks rolle i en globaliseret verden”.
Artiklerne knyttes til faktabokse og medielinks til f. eks. avisklip og TV-spots. Derudover er der under ”Aktiviteter” quizzer og spil.

Søgeeksempler:
Euroen i Danmark, Retsikkerhed, Liberal Alliances Politik, internettets betydning for identitetsdannelse, minervamodellen, Fair trade, Straffesystemet, overenskomstforhandlinger.

Målgruppe:
Folkeskoleelever. Der er mulighed oplæsning af artikler, som evt. kan være en hjælp for læsesvage.

Søgefaciliteter:
Emneindgang via de fire overordnede menupunkter: Politik, Økonomi, Samfund. Den fjerde er Temaer, som går på tværs af de tre hovedområder. Her finder man fx "Klima og miljø" og "Danmarks rolle i en globaliseret verden".

Når man vælger én af disse indgange vises en indholdsfortegnelse/emneindgang i venstre skærmside.


Desuden en primitiv  søgemulighed i søgefelt på forsiden, hvor der søges på alle ord i teksten. Der er ingen trunkeringsmulighed. Søgeordet highlightes i artiklen.

Link til licens:
Samfundsfaget.dk

Link til vejledninger:

Fif til markedsføring:
Clios presse lounge

Licensadgang:
 - IP adgang: ja
 - Password adgang: ja
 - Fjernbrugeradgang: ja
 - Print til brugere: ja
 - Print til andre biblioteker: ja
 - Elektronisk kopi til brugere: nej
 - Elektronisk kopi til andre biblioteker: nej

Tilmeldingsfrekvens: 1 gang årligt.

Vurdering:
Aktuel og opdateret information. God innovativ formidling af stoffet. God introduktion til samfundfaglige emner, men skal suppleres med yderligere information, hvis det skal op på gymnasieniveau. Samfundsfaget.dk er præget af at være undervisningsmateriale for folkeskolen med opgaver og øvelsesforslag.Beskrivelse: GH

Ingen kommentarer:

Send en kommentar